Pentru 1 persoana / 3 zile ! Sau il puteti imparti cu familia sau prietenii !
Ingrediente necesare :
Pentru blat :
1 praf de sare ,
6 linguri de tarate de ovaz ,
1 lingurita de praf de copt
3 linguri de indulcitor lichid
2 lingurite de cacao
3 oua
15 linguri de lapte de 1.5 % mat. grasa
Esenta de rom
Pentru crema :
1 kg de branza de vaci cremoasa
3 linguri de indulcitor lichid
3 linguri de tarate de psyllium ( cu varf )
Esenta de nuca de cocos
Pentru sirop :
Esenta de capsuni , o lingura de indulcitor lichid , si 100 ml de apa rece
Modul de preparare :
Impartim ingredientele in felul urmator : 4 linguri de tarete , cu 2 linguri de indulcitor , cele 2 lingurite de cacao , esenta de rom , 2 oua , 10 linguri de lapte si 3/4 din praful de copt ! Se amesteca aceste ingrediente , se lasa sa se odihneasca 15 minute , dupa care se pune intr-o forma de tort si se baga in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 10-15 minute !
Cantitatea de ingrediente ramasa , se amesteca si se face blatul alb ! Se procedeaza la fel ca la blatul cu cacao .
Cat coacem blaturile facem crema ! Amestecam ingredientele pentru crema si le lasam sa se odihneasca ! Se va ingrosa crema si se va intari ! Nu mai este nevoie de nimic pentru inchegare !
Pregatim si sucul pentru insiroparea blaturilor !
Cand sunt coapte si racite , taiem blatul de cacao in 2 , blatul alb este subtire si nu necesita taiere !
Punem un blat cu cacao , insiropam si punem jumatate din crema !
Asezam blatul alb , insiropam si pune si restul de crema ! Insiropam si capacul si il asezam peste crema !
Se lasa la frigider cel putin 2-3 ore , dupa care poate fi servit !
Va doresc pofta buna ! Si astept cu mare drag si parerile si impresiile voa