Ingrediente :
Pentru o portie :
1 buc vanata micuta
1 buc ardei gras rosu micut
200 gr ficatei de pui
sare
2-3 catei de usturoi
2 linguri de iaurt degresat sau branza de vaci degresata ( cremoasa )
Si multa voie buna !
( Eu am facut cantitate tripla ! )
Modul de preparare :
Curatam ficateii , ii spalam bine ( eu ii las 2 ore in apa rece ) apoi ii scurgemp bine .
Spalam legumele , vinetei ii indepartam pielita ( eu am uitat s-o fac ! ) si le taiem cuburi mari .
Incingem o tigaie , punem sare pe toata suprafata ei si asezam cu grija ficateii !
Ii lasam sa se coaca , ii intoarcem si pe partea cealalta si cand sunt gata acoperim tigaia si ii lasam sa se odihneasca pana sunt gata legumele !
Cat se fac ficateii , punem legumele intr-o tava pe hartie de copt cu putina sare si o lingura de ulei !
Lasam legumele in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius cam 12-15 minute ! Ele se vor inmuia , nu trebuie sa le ardem !
Cat se fac cele 2 zdrobim cateii de usturoi si ii amestecam cu iaurtul ( sau branza ).
Dupa ce sunt gata si legumele , le punem intr-un castron , adaugam ficateii , amestecam usor toate ingredientele , iar la final adaugam sosul de usturoi !
Va doresc pofta buna !
Aceasta salata se poate manca si calda , dar si rece este la fel de gustoasa !