Apa si postul negru

apa

Cantitatea

 

Exista doua opinii in ceea pe priveste cantitatea de apa pe care trebuie sa o consumam in timpul postului negru.

Multi practicanti cu experienta ai acestuia sustin ca apa trebuie consumata conform setei si nicidecum in vreo cantitate anume impusa de greutatea proprie, de temperatura de afara, de natura efortului fizic facut, etc. De asemenea in primele 2 pana la 4 zile ale unui post negru majoritatea postitorilor sustin ca nu au avut senzatie de sete, dupa care in zilele care au urmat au simtit o nevoie acuta de apa, recuperand astfel eventualele lipsuri din organism. Exista de asemenea o constatare pertinenta, cum ca bautul apei in primele zile ale postului negru starneste foamea.

De partea cealalta se afla practicanti ai postului doar cu apa care sustin consumarea obligatorie a unei anumite cantitati de apa indiferent de sete, efort, temperatura de afara, etc.  deoarece aceasta intensifica schimburile la nivel celular si ajuta la o mai rapida eliminare a toxinelor din organism. Cantitatile recomandate difera in functie de mai multi factori sustinandu-se consumarea unei cantitati minime de 1,5 l pe zi. Pe de alta parte nu putem sa nu observam ca in acest caz, desi postul este tinut si pentru refacerea si odihnirea organelor interne, rinichii vor avea in continuare intens de lucru. Nu putini sunt cei care au observat pe de alta parte ca isi refac fortele slabite si combat simptomele neplacute ale postului cu ajutorul consumului de apa atunci cand problemele respective apar.

 

Calitatea

 

Calitatea apei consumata in timpul postului negru este de asemenea foarte importanta. Efectul de detoxifiere adus organismulnui de postul negru trebuie imbunatatit prin consumarea unei ape cat mai pure, lipsita de substante chimice (folosite pentru curatare) astfel incat sa ajutam procesul de curatare al organismului in loc sa il impovaram consumand  o apa intens chimizata. Pe acelasi sistem de gandire conform caruia organele noastre se refac si se odihnesc in timpul postului negru, trebuie sa tinem cont ca o apa plina de compusi chimici, intarzie refacerea ficatului caci acest filtrual organismului are de munca si impotriva acestora.

Apa de la robinet este de obicei incriminata din cauza metodelor prin care este curatata, in special prin clorurare si florurare si din cauza prezentei dioxinelor. Substantele chimice care nu se gasesc in compozitia naturala a apei, in mod firesc, in izvoare, sunt deci incompatibile cu organismul uman si in timp induc boala. Din fericire multe dintre aceste substante aflate in apa de la robinet  se evapora daca apa respectiva se fierbe cateva minute. Nu uitati : apa menajera nu este sinonima cu apa potabila. Cautarea unor surse de apa cat mai pure este imperativa in timpul postului cu apa.

 

Valoarea alcalinitatii/aciditatii apei

 

Ph-ul apei este de asemenea important.  Multe din boli au la baza toxicitatea organismului, toxicitate care inseamna un dezechilibru sinonim cresterii aciditatii organismului. Prin urmare, pentru vindecare, trebuie reechilibrata balanta acido-bazica a organismului respectiv, prin consumarea de apa usor bazica. Valoarea optima a ph-ului corpului uman este de 7,35 – 7,40; cand se atinge aceasta stare de echilibru, corpul are cele mai multe sanse de insanatosire si de pastrare a sanatatii prin forte proprii. Ca urmare, cea mai potrivita apa pentru consum este cea care are aceasta valoare a ph-ului optim pentru corp.  Din pacate putine sunt apele imbuteliate, atat cele plate cat si cele minerale, pe care le gasim in magazine, pe a caror sticla sa se mentioneze pe eticheta care este ph-ul acelei ape. Putem afla totusi daca apa este cat de cat echilibrata daca ne uitam la compozitia ei, care trebuie sa fie usor alcalina, aceasta insemnand sa contina cat mai multe minerale cu rol alcalinizant precum calciu, magneziu, potasiu, sodiu, cesiu in cantitati cat mai mari si cat mai putine din cele cu rol acidifiant.

 

Apa distilata

 

Distilarea apei este procesul prin care apa este adusa la temperatura de fierbere, pana cand se  produce evaporarea, dupa care vaporii condensati sunt stransi sub forma de picaturi. Sustinatorii consumului de apa distilata spun ca aceasta apa, fiind obtinuta cum am descris mai sus, urmeaza un proces sinonim cu cel din natura, anume cel al obtinerii unei apei pure, care ar rezulta din insusi procesul de circulatie a apei in natura, daca nu ar fi existat poluarea si interventia omului.

Apa distilata nu mai contine minerale de nici un fel si de aceea are proprietatea de a absoarbe rapid substantele toxice din tesuturi, eliminandu-le astfel, odata cu iesirea ei. Pe de alta parte, apa distilata absoarbe la fel de repede elementele toxice din mediul in care se afla, de exemplu dioxidul de carbon din aer devenind astfel agresiva prin aciditatea data de acesta. Neamaicontinand minerale, aciditatea apei, aparuta din cauza absortiei dioxidului de carbon captat din aer, ar provoaca pe termen lung deficienta de minerale in organism caci favorizeaza eliminarea lor prin urina, indiferent cat de corecta este alimentarea in rest. Pentru a suplimenta lipsa de minerale benefice rezultata din aceasta concluzie, multi imbunatatesc apa distilata, adaugandu-i sare de mare. Astfel se obtine o apa eliberata de substante chimice daunatoare si imbogatita cu minerale benefice pentru sanatate.

Folosirea apei distilate in timpul postului negru este deseori mentionata in literatura de specialitate. Multi dintre cei care au folosit-o s-au plans de o acutizare a simptomelor de detoxifiere, din aceasta cauza sustinandu-se ca ar trebui folosita numai dupa ce se inainteaza in acest tip de post si organismul a eliminat cea mai mare parte din toxinele existente, astfel evitandu-se starile mai acute de rau.

Cei care se opun folosirii apei distilate o considera un produs care nu poate exista in aceasta stare in natura si care chiar daca a existat candva organismele noastre s-ar fi adaptat la noile tipuri de apa existenta si ca urmare apa distilata reprezinta un produs nenatural si impropriu consumului, tocmai datorita puritatii ei care o transforma intr-un factor agresiv.

De partea consumului apei distilate se afla, bineinteles, si cei care s-au vindecat de boli, in special de cele de natura canceroasa. Informatiile sunt contradictorii in privinta consumului de apa distilata in mod continuu, acceptandu-se mai degraba folosirea ei doar sub forma de cura de detoxifiere pentru o perioada de timp. 

Experienta personala

 

Dincolo de toate aceste aspecte ale consumului de apa in postul negru, trebuie sa tinem seama de un amanunt, cat se poate de important, poate cel mai important dintre toate:  corpul fiecaruia este alcatuit intr-un mod unic si are un mod deosebit de manifestare. Sa nu ne ferim de ceea ce inseamna experimentarea personala, sa nu asteptam informatii exacte despre ce si cum trebuie sa facem sau sa ni se intample sau sa asteptam exact aceleasi rezultate pe care le-a avut o alta persoana care a incercat acel lucru. Nimic nu este mai valoros si mai adevarat decat ceea ce am cunoscut prin noi insine si nimic nu ne face sa ne simtim mai vii si mai mandri si mai siguri de noi insine decat cunoasterea si autocunoasterea directa. La fel este si in cazul consumului de apa, in timpul postului negru: consumati atat cat observati ca va face bine iar daca treceti prin perioade dificile, amintiti-va ca s-ar putea sa nu fi consumat apa indeajuns sau apa cea mai sanatoasa. Fiti flexibili dar atenti caci corpul nu intarzie a da semnale de care trebuie sa tinem intotdeauna cont.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s