Motivații pentru postul total

Cele mai des întâlnite motive pentru care se practică postul total sunt următoarele:

–          Pentru vindecarea unor boli, uneori grave, alteori fără răspuns în fața tratamentelor obișnuite. Sunt oameni care, epuizând metodele clasice de tratament, au apelat la postul cu apă. Alții, neavând deplină  încredere în metodele medicinei alopate, au adoptat terapia postului negru sau cu sucuri în paralel cu aceasta. Vindecarea emotională/sufletească, rareori menționată, vine în paralel cu cea fizică, obținându-se din nou acel echilibru dădător de sănătate.

–          Pentru scăderea în greutate: Deși cea mai des întâlnită motivație pentru a ține post negru, are și cel mai mare procent de eșecuri, fiind probabil lesne de înțeles de ce. Pentru cei aflați într-o astfel de situatie am postat un alt articol cuprinzând câțiva pași care vor reduce probabilitatea unui eșec.

–          Pentru detoxifierea organismului: Iată că am ajuns la o motivație cu care oricine este, cred, de acord, chiar și cei mai puțin cunoscători. Totuși puțină lume știe că lipsa alimentației oferă întregului tub digestiv o mult dorită pauză, energia corpului (de obicei 40%), folosită în general pentru digestie, îndreptându-se către eliminarea a tot ce este în plus: grăsime, tumori, toxine. Veți întreba: Care energie dacă nu mâncăm nimic? Corpul omenesc are rezerve energetice pentru a trăi fără mâncare de cel putin 30 de zile. Practic, postul negru este sinonim cu detoxifierea, orice zi de post negru este o zi de detoxifiere, aceasta fiind cu atat mai puternică cu cat numarul de zile ținut este mai mare.

–          Pentru înlăturarea dependențelor de natură fizică de tipul bulimiei, dependența de alcolul, de tutun, de cafea, de droguri, de dulciuri si de ce nu a unor dependențe de natură mentală, spre exemplu dependența de pornografie.

–          Din motive spirituale/religioase: Puțini sunt cei care fac prima lor încercare de a ține post negru din motive spirituale, și totuși puțini sunt cei care reușesc să îl țină o perioadă îndelungată fără minunatul sprijin sufletesc al credinței. De obicei postul total ținut cu această motivație vine în urma altui post total ținut cu succes pentru unul din motivele de mai sus. Are dublu efect, fizic și moral, omul schimbându-se, reînnoindu-se  pe toate planurile ființei sale. În religia Ortodoxă postul negru, denumit și ajunare,  se face cu binecuvântarea duhovnicului și este însoțit de rugăciuni și deplină trăire duhovnicească.

Pentru oricare dintre motivele enumerate mai sus ați începe să țineți postul cu apă veți constata, în timp, că s-au atins mai multe obiective, unele de care nu sunteți poate imediat conștienți: boli aflate în stadiu incipient sau care doar vă „avertizează” vor regresa, greutatea se va normaliza, corpul se va curăța de toxine, mintea va scăpa din chingile dependențelor iar pe plan emoțional se va constata o mult dorită echilibrare. Iată că se pot împusca mai mulți iepuri dintr-un foc!

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s