Tort diplomat

37244491450835

Ingrediente :

5 galbenusuri

18_galbenusul_de_ou

200 grame zahar

zahar tos

Esenta de vanilie ( sau orice alta aroma pe placul dumneavoastra  )

esente-alimentare-823997_big

500 ml lapte

lapte  dulce

3 linguri de amidon de porumb ( Sau MAIZENA  = amidon de porumb fara gluten – pt cei care au intoleranta la gluten )

maizena1

14 foite de gelatina  sau 24 grame gelatina  granule

foi de gelatina

750  ml  frisca lichida ( 500 pt tort si 250 pt ornat )

frisca hulala

2 mandarine  (portocale)

3 kiwi

2 banane

1 cutie compot de ananas rondele

pizap.com13724437714561

200 grame piscoturi de sampanie

piscoturi de sampanie

Mod de preparare :

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece ( daca folositi foite de gelatina , le taiati cu foarfeca de bucatariein bucatele mici  si le puneti  in apa rece   ; daca folositi gelatina granule , puneti atata apa cat sa treaca  cu doua degete peste ele ) .

gelatina

Se freaca  galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc ( ca 8-10 minute )  . Se adauga amidonul de porumb .

5 galbenusuri si zahar

Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la Bain -marie  , amestecand continuu .

pizap.com13724438171812

Cand compozitia se ingroasa si ” imbraca lingura , se da deoparte si se adauga gelatina inmuiata bine si scursa  . Amestecati foarte bine , ca gelatina sa se dizolve complet . Se lasa la racit .

1

Se bate apoi  frisca  lichida cu esenta de vanilie ( sau de care doriti dumneavoastra  ) si 500 ml  de frisca ii incorporati in compozitia de lapte si ou . Se tine la frigider pana cand se pregateste forma si fructele .

2 3

Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda  ( eu am folosit cu diametrul de  23 de cm ) .

5

Imbracam fundul formei cu felii de ananas , kiwi felii  si mandarine ( sau portocale ) turnam 1/3 din compozitia rezultata  peste primul strat de fructe .

pizap.com13724439708247 pizap.com13724439959058pizap.com13724440446791011Taiati bananele rondele  si asezati un strat de banane , mandarine si kiwi taiat cubulete .Turnati 1/3 din compozitie  .

111

Mai asezati un strat de fructe  si apoi  turnati si restul compozitiei .

pizap.com137244413752114

Asezam  piscoturile  , si dam la frigider pentru cel putin 4-5 ore . Cel mai bine ar fi sa stea pest noapte in frigider .

125

Se poate consuma ca atare .

22

Daca doriti sa il ornati cu frisca puteti sa o faceti cu frisca care a ramas .

239

pizap.com137244466285430

pizap.com137244470021331

2222

pizap.com137244477009733

pizap.com137244491450835

pizap.com13726704138881

pizap.com13726704994392

pizap.com13726705584303

Va doresc pofta buna !!!!!!

Daca va mai ramane compozitie pentru  tort si frisca  , puteti face  niste cupe  ca aici :    https://mihalceamanuela.wordpress.com/2013/07/01/cupe-dulci-cu-fructe/

pizap.com137244445663124

Un gând despre „Tort diplomat

  1. Pingback: Cupe dulci cu fructe | Sanatate si nutritie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s