Gaufre cu sos Chantilly

gaufre cu sos Chantilly

Ingrediente necesare pentru 1 portie  :

Pentru Chantilly :

1 iaurt 125 ml ( nature ) 0 % grasimi

iaurt 0 % 1

1 lingura indulcitor pudra

indulcitor pudra canderel pt prajituri

1 albus de ou

3 oua

Pentru Gaufre :

1 Iaurt 0 %  nature ( 125 ml )

iaurt 0 % 1

2 linguri de proteina cu gust de valinile  ( sau fara aroma ) 

proteina pura

1 lingurita esenta ( dupa preferinta )  – Eu am pus esenta cu aroma de Miere de albine

esenta de miere de albine

 

1 lingura rasa de indulcitor pudra  ( Atentie sa fie pentru produse de patiserie ! Sa poata fi folosit la caldura mai mare de 90 °C ! )

indulcitor pudra canderel pt prajituri

1 Lingurita praf de copt

praf de copt

1 ou

3 oua

Modul de preparare :

Incepeti cu sosul Chantilly ! Necesita sa stea la frigider macar 30 de minute !

Se amesteca iaurtul cu indulcitorul pudra , se bate albusul spuma si se incorporeaza incet incet in iaurt ! Spuma rezultata se da la frigider pentru cel putin 30 de minute  ( Acesta este sosul Chantilly !!!! )

chantilly

Pentru gaufre :

Puneti la incalzit  aparatul pentru Gaufre   !

gaufriere

 

Se amesteca toate ingredientele pentru Gaufre , se ameste ca circa 2 minute , pana rezulta un aluat omogen !

 

Se pune cate o bila de aluat in mijlocul aparatului pentru Gaufre si se lasa la copt cam 90 de secunde fara a deschide aparatul !

Ar trebui sa incercati prima data cu o lingurita de aluat ! Este foarte important timpul de coacere ! Daca credeti ca nu este coapta suficient , puteti sa mai lasati 10-20 de secunde !  !

gaufre in gaufriere

Din aceasta compozitie ar trebui sa va iasa cam 5 buc !

Se scot din aparat si se pudreaza cu indulcitor pudra ! Se servesc calde , impreuna cu sosul chantilly !

gaufre cu sos Chantilly

Atentie : Pudra proteica trebuie sa fie pentru gatit ! Nu pentru cresterea masei musculare ! Cititi cu atentie pe pachet inainte de achizitie !

Va doresc  Pofta buna !

 

Un gând despre „Gaufre cu sos Chantilly

  1. Pentru cei care nu au Proteina pudra , pot inlocui cu 2 linguri de tarate de ovaz ( macinate , facute faina foarte fina ) si o lingura de amidon de porumb ! De preferat MAIZENA ! In rest sunt delicioase , de sa te lingi pe degete !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s