Prajitura Foi Manu

prajitura foi Manu

Ingrediente  ( pt 6 portii ) :

Pt foi :

Blatul alb ( pt  . 2 foi )
6 galbenusuri
9 albusuri
3 lingura amidon de porumb
3 lingurite  indulcitor lichid
Blatul de cacao
1 lingura cacao +  1/2 Compozitia de la blatul alb .

Vor iesi 2 foi albe si una cu cacao

Pt crema :

1 litru de lapte , 4 linguri de amidon de porumb  , 3 linguri de indulcitor lichid , esenta de vanilie , coaja rasa de la o lamaie , 1 lingura de cacao  .

Modul de preparare :

Pt foi :

Amestecati 2 galbenusuri  cu 1 lingura de amidon de porumb , cu o lingurita de indulcitor  lichid . Albusurile se bat spuma , se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri si se pune pe o hartie de copt !  Pt blatul cu cacao se adauga doar cacao !

009

021

024

025

026

blat alb pt praji

012

013

Faceti foile pe rand !

Asezati foile pe un fund de lemn , si asezati intre ele straturi de hartie de copt !

Crema :

Punem laptele pe foc la incalzit , intr-un pahar , amestecam 100 ml de lapte cu amidon , cacao si cu esenta de vanilie . Cand laptele aproape da in fiert , se toarna compozitia din pahar si se adauga coaja de lamaie .
Se amesteca incet sa nu faca cocoloase .

Budinca-de-ciocolata-II

Dupa ce ati facut crema , puneti un strat de folie alimentara peste  ( sa nu se formeze pelicula ) .

Lasati crema 5-10 minute sa se odihneasca , dupa care o intindeti in mod egal peste blaturile coapte !

Cand se raceste crema , bagati prajitura la frigider pentru 60 de minute minim !

Dupa care puteti taia in diferite foorme , dupa bunul plac !

Va doresc pofta buna !

prajitura foi Manu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s