Pasca fara blat

pasca fara blat

Ingrediente ( pt  6 portii )

750 gr branza de vaci  0 % mat. grasa .

branza de vaci 0 %

1  iaurt ( 125 ml ) 0 % mat.  grasa ..

iaurt 0 %

4oua

oua_box

4 linguri de amidon de porumb ( sau Maizena  – Este amidon de porumb fara gluten  ! Pt cei cu intoleranta la gluten )

maizena1

Esenta de vanilie 1 lingurita

Esenta de rom 1 lingurita

esente alimentare

Coaja rasa de la o portocala

Coaja rasa de la o lamaie

coaja rasa de lamaie

4 Linguri de indulcitor lichid  ( sau  un pahar ( 150 ml ) de indulcitor pudra care poate fi folosit la cuptor ).

 

Obs : Pentru cei care pot consuma si stafide , pot fi incorporate in compozitie si 250 de grame de stafide .

 

Modul de preparare  :

Puneti cuptorul sa se incalzeasca .

Separam albusurile de galbenusuri .

Intr-un bol  ( castron ) amestecati branza , iaurtul , amidonul de porumb ( Maizena ) indulcitorul , esentele , razatura de citrice si galbenusurile .

Amestecati bine toate acestea .

amestec branza si iaurt

Bateti albusurile spuma tare  .

albus de ou spuma tare

Se incepe incorporarea albusului in restul compozitiei  !

Puneti cate 1/3 din albusuri , si cu o spatula , incepeti amestecarea de jos in sus , foarte incet , sa ramana aerata prajitura .

Repetam procedeul pana terminam albusul .

 

Se toarna compozitia intr-o forma de silicon  ( tava rotunda in care puneti hartie de copt , o oala  rotunda in care puneti hartie de copt  ) .

Se baga in cuptorul preincalzit la 200 °C pt 45 -60 de minute  ! Depinde de cuptorul fiecaruia . Trebuie verificat cu o scobitoare ! Cand nu se mai lipeste compozitia pe scobitoare , si partea de deasupra este usor aramie , este gata  !

Lasati prajitura sa se raceasca  o ora in cuptor ( lasati usa cuptorului intredeschisa ) .

Ideal ar fi sa rasturnati pasca .

 

Apoi puteti servi !

Ideal ar fi sa o mai lasati 2-3 ore la frigider !

pasca fara blat 1

Pofta mare !

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s