Ciorba de burta

ciorba de burta pt servit

Ingrediente :

Aproximativ 1.5  kilograme de burta de vita

2 oase de vita (aproximativ 600-800 de grame, nu trebuie sa fie cu carne)

oase de vita fara carne

1 Picior de vitel

 

1 lingura rasa de boabe de piper

2 foi de dafin

2 morcovi

morcov

1 ardei gras rosu

495_b

2 cepe  medii

ceapa

1 radacina de patrunjel

radacina de patrunjel

1 bucata de telina

telina radacina

1 capatana de usturoi (vreo 10 catei)

usturoi

4 galbenusuri de ou

galbenus de ou j

500 de grame de iaurt degresat ( 0% mat. Grasa care va fi lasat intr-o strecuratoare de seara pana a doua zi dimineata ! Sa se scurga tot zerul )

iaurt dietetic 1

sare, piper, otet

sare-si-piper

otet

Modul de preparare :

Burta taiata in bucati marisoare (ca palma) se pune la fiert impreuna cu osul de vita, boabele de piper si frunzele de dafin, precum si o lingura buna de sare. Trebuie sa aiba suficient lichid, fierberea burtii e destul de anevoioasa, chiar si oala sub presiune dureaza cel putin 2 ore .

Intre timp punem si legumele intregi la fiert intr-un vas mai mic !

Odata fiarta burta, se strecoara de zeama, care se pastreaza, se indeparteaza boabele de piper si frunzele de dafin, precum si osul de vita, care nu mai are nicio utilitate, si se lasa burta sa se racoreasca . Eu las zeama sa se odihneasca putin , toate impuritatile se lasa la fundul oalei , dupa care strecor zeama de 2 ori ! Adaugam si zeama de la legume !

zeama clara  ciorba de burta

Cum se mai raceste putin burta si este suportabila la mana  temperatura ei , se taie burta fasii subtiri , 7-8 cm lungime si 0.3-.05 cm latime !

burta fiarta si taiata

Morcovul fiert il dau prin razatoare si il pun intr-o strecuratoare !

Punem burta taiata in zeama lipede si strecurata  , si mai dam 2-3 clocote , timp in care introducem si sita cu  morcovul ras ! Va capata o culoare galbena foarte frumoasa ! Atentie sa nu scapati morcovul in  ciorba ! ( daca vreti sa aveti o zeama  limpede   ) !

burta fiarta taiata

Pentru cei care vor sa consume si legumele acestea se pot pasa si se consuma ca  o pasta de legume , sau se poate pune pasta in ciorba ! Eu nu o pun ! Las zeama cat mai usoara !

Inainte sa oprim focul , pregatim usturoiul   pisat  bine  , il pun tot in sita si bag sita cateva  minute in oala cu ciorba care clocoteste ! Isi va lua gustul necesar si nu vor ramane bcatile de usturoi in ciorba !

ciorba de burta clocot

Dupa ce ati gustat si este sufiecient de usturoiat , se opreste focul !

Se amesteca galbenusurile de ou cu iaurtul ! Se iau din oala de ciorba  cu polonicul  , cantitati mici de ciorba fierbinte si se adauga peste amestecul de iaurt si galbenusuri , in care se amesteca incontinuu sa nu se branzeasca ! Dupa ce s-a diluat amestecul , acesta se toarna peste restul ciorbei !

Se drege ciorba cu otet ! Se poate face la intreaga cantitate sau individual ! Depinde de gusturi si preferinte !

Cei care nu sunt la dieta isi pot adauga separat 2 linguri de smantana in bolul de ciorba  .

Se serveste fierbinte cu un ardei iute  alaturi !

Pofta buna !

ciorba de burta Final

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s