Rulada Choco Chic Shahmmady

rulada taiata 1

Ingrediente pt 1 rulada ( 6 portii )  :

lapte praf degresat 0 %

18 linguri de lapte praf degresat ( 0 % materie grasa )

8 linguri lapte dulce 0.1 % mat grasa

2 linguri de indulcitor lichid

8 foi de gelatina  ( 10 grame )

1 Lingura de cacao

Esenta de rom pt partea cu cacao ( sau esenta de alune )

Esenta de vanilie pt partea alba ( sau esenta de nuca de cocos )

Modul de preparare :

Se impart cantitatile in 2 ( mai putin cantitatea de cacao )

Partea I : ( se lucreaza pe rand )

Se pun 4 foi de gelatina la  hidratat ( 5 grame ) in 50 ml de apa rece . Dupa hidratare se pune vasul la Bain -marie pana ce gelatina se dizolva ! Atentie sa nu ajunga la temperaturi foarte inalte ca se pierd toate proprietatile ! Apoi se lasa sa ajunga la temparatura camerei .

Se pun 9 linguri de lapte praf degresat , cu lingura de cacao , cu indulcitorul si esenta de rom , dupa care se adauga 4 linguri de lapte 0.1 % fierbinte  . Se amesteca bine  pana se formeaza o pasta moale  . Se lasa 5 minute , dupa care se adauga gelatina dizolvata  ( ajunsa la temperatura camerei  ) .

ciocolata cu cacao

Intr-un vas  ( eu am folosit unul de sticla  35 x 20 cm) se pune folie transparenta alimentara si se toarna  ciocolata cu cacao rezultata  ! Se da la frigider pentru 10-15 minute !

strat de ciocolata cu cacao

Intre timp trecem la

Partea II :

Se pregateste gelatina in acelasi mod .

Se face din restul ingredientelor si o ciocolata alba  , de data asta cu esenta de vanilie  ! Se procedeaza la fel , doar ca de aceasta data ciocolata alba este turnata peste stratul de ciocolata cu cacao ( care este deja bine inchegat !) !

ciocolata alba

stratul 2 ciocolata alba

Se da la frigider pt 10-15 minute !

Partea III :

Se scoate din frigider si se ruleaza  foarte strans ! Nu se va rupe deoarece este destul de elastica de la gelatina  !

rulam cele 2 straturi

Se poate lasa si asa si poate fi taiata in diferite forme ! In functie de imaginatia fiecaruia !

Dupa ce a fost rulata se mai lasa cel putin 20-30 de minute in frigider pentru a prinde forma !

Se poate pune intr-un vas mai mic si asa se pot face 2 rulade mai mici  !

Se taie felii si se poate consuma !

rulada taiata2

Este atat de delicioasa  !

Sper sa va placa !

Astept comentariile voastre  !

9 gânduri despre „Rulada Choco Chic Shahmmady

  1. Pingback: Rulada de ciocolata si zmeura | Retete DU-KAN Mamy Vio

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s