Cum sa facem un machiaj corect !

JMChires

Să începem cu demachierea. Nu ştergi faţa de parcă ar fi blatul de la bucătărie pe care ai tocat ceapă şi roşii şi vrei să-l cureţi până nu se usucă mizeria pe el. Nu, nu! Fruntea se demachiaza circular, nu în linie dreapta. Asta pentru că ridurile apar orinzontal şi trebuie să venim pe contraapariţia ridurilor.  Coborâţi apoi pe nas iar pentru restul feţei demachierea se face dinspre centru înspre extremităţi. Atunci când aplicaţi crema, mişcările sunt identice.

Fondul de ten se aplică prin tapotare, nu prin…mâzgălirea pe care o făceam eu. Tare frumos veţi arăta după, să ştiţi! Anticearcănul se aplică după ce aţi aplicat fondul de ten, niciodată înainte.

minighidul-fondului-de-ten

fonddeten_lichid

Câte dintre voi folosesc umbrele atunci când se machiază? Dana Argeseanu  spune că “atunci când aplicăm fondul de ten, se aplatizează cumva toate trăsăturile. Şi trebuie să refacem volumul feţei”.

sfaturi-infrumusetare-machiaj-online-fata-ovala

Zis şi făcut!

Se iau o pensulă plată şi o nuanţă de corector mai închisă decât fondul de ten şi se reface volumul feţei. Întâi la tâmple, apoi la nivelul pomeţilor şi la baza nasului. Sprâncenele se conturează şi ele cu un fard special sau un creion.

machiaj-fata-rotunda-FOND-DE-TEN

images

 

Vă recomand fardul, e mult mai simplu. În plus, trebuie să le fixaţi cu un gel special. În lipsă de gel, aplicaţi pe peria de sprâncene fixativ şi periaţi din nou.

large_1

DSC03056
Fardul de pleoape trebuie aplicat dinspre exterior spre interior. Şi, ca să fiţi sigure că aţi aplicat perfect, folosiţi o pensulă pentru a aplica fardul si o alta pentru a-l estompa.

trusa de pard de pleoape

Partea mea preferată a fost aplicarea conturului. Ca să întelegeţi, nu am reuşit niciodată să-mi aplic eyeliner, fie că e vorba de tuş cu pensulă sau de creion. Aici intervine Dana! Care aplică creionul pe dosul palmei (face asa, o pată neagră), si apoi cu o pensulă ia din culoare şi aplică la baza genelor. Simplu ca “eyeliner”!

brown-eyeliner

ultra-liner-waterproof-liquid-liner_model-shot_145110

După toată treaba de mai sus,  mascara e floare la ureche!

things-you-should-keep-in-mind-while-applying-mascara1-1n

Si gata  !

images123213

 

Sursa : Dana Argesean interviu pt.ONE .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s