Ciorba de pui a la grec

ciorba de pui a la grec Manu

Ingrediente  :

Carne de pui  1 kg ( eu am folosit piept de pui )
2 morcovi
1 radacina patrunjel mare
1 bucata telina (aprox 150 gr)
1 lingurita piper negru
200 ml iaurt 0 % materie grasa
150 ml lapte 0.1 % mat. grasa
3 galbenusuri
Otet
2 lingurite sare
2 fire marar (sau patrunjel)

Blanc-de-poulet-a-la-cannelle_16_9_extra_large

morcov

radacina-de-patrunjel-bio-2642379_big

Biotta_telina

18_galbenusul_de_ou

Modul de preparare :

Se spala carnea de pui  bine, se taie bucati mari si se pune la fiert intr-o oala cu 2.5l apa rece si piperul .

Zarzavaturile se taie bucati mari si se pun si ele la fiert cu carnea de pui . Se adauga 1 lingurita sare. Se fierbe la foc mediu, spumand din cand in cand. Dupa ce nu se mai face spuma se fierbe cu capac.

Cand e bine fiarta carnea se strecoara supa. Carnea de pui se rupe fasii.

Intr-un bol incapator se bat bine galbenusurile cu laptele si apoi se adauga iaurtul . Se pun pe rand cateva polonice de supa fierbinte (5-6) peste acest amestec si se amesteca cu telul dupa fiecare polonic ca sa nu se „branzeasca” compozitia. Turnati totul in oala cu supa, incet si amestecand tot timpul in supa.

Adaugati putin otet  (puteti gusta , iar daca va place mai acra  puneti otet mai mult  ,eu am folosit 5 linguri de otet ). Verificati de sare si mai adaugati daca mai trebuie. Se lasa pe foc mic inca 10 minute sa capete consistenta ciorba (de la galbenusuri), apoi se stinge focul si se presara marar sau patrunjel tocat.

Pofta buna !

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s