Tort diplomat cu blat de negresa

Timp de preparare:

30 de min

Timp de gatire:

30 de min

Dificultate:

Scazuta

Ingrediente:

Blat : negresa : (rezultatul se imparte pentru 2 blaturi )
1 praf de sare , 8 linguri tarate de ovaz
1 lingurita praf de copt
3linguri cacao degresata
6 linguri indulcitor
esenta de rom
esenta de vanilie
4 oua
20 de linguri de lapte

Crema :
300 gr iaurt 0 %
600 gr. branza 0 %
3 linguri zeama de lamaie
10 foi de gelatina
150 ml apa rece ( pentru hidratarea gelatinei )
3 linguri de indulcitor lichid
un praf de sare

Pasi pentru executare:

Atentie : Pentru blat puteti imparti cantitatile in 2 si sa le pregatiti separat pentru fiecare blat in parte pentru a avea 2 blaturi egale . Mai pierdeti inca 3 minute !
pentru blat : Se amesteca toate ingredientele mai sus mentionate , se formeaza un aluat licgid de consistenta aluatului de clatite , se imparte in 2 si se coc 2 blaturi in tava pentru tort ( forma de tort , sau o cratita rotunda ) pe hartie de copt !
Cele 2 blaturi stau in cuptor 20 -25 de minute maxim , aveti grija sa nu se arda !
se lasa sa se raceasca , intre timp pregatim crema !
Amestecam iaurtul cu branza , adaugam cele 3 linguri de zeama de lamaie si amestecam bine . Intre timp hidratam gelatina in cei 150 ml apa rece . Cand foile de gelatina sunt aproape topite se baga in cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde sau se pune la bain marie pana ce lichidul devine clar .(Atentie sa nu fiarba ca nu se mai leaga ) .
Se lasa apoi gelatina sa ajunga la temperatura camerei si se adauga peste branza si iaurt treptat . Adaugam acum indulcitorul si nu in ultimul rand un praf de sare .

Punem primul blat la fundul tavii pentru tort sau a cratitei in care am copt blaturile , dar nu uita sa pui inainte o fiolie in interiorul vasului .
Turnam crema rezultata peste primul blat si il asezam cu atentie pe cel de-al doilea !
Se baga la frigider si dupa o noapte de odihna este numai bun de savurat !
Va doresc pofta mare !Image

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s