TIRAMISU a la Manu

Ingrediente necesare :

Pentru blatul de pandispan :

2 linguri Maizena ( amidon de porumb )

4 linguri lapte praf degresat

2 linguri lapte dulce degresat 0 – 2 %

6 albusuri de ou

1 galbenus de ou

½ plic de praf de copt

1 praf de sare

2 linguri indulcitor  lichid ( 8 linguri indulcitor praf )

Pentru crema :

500 gr branza dulce 0 -2 %

2 galbenusuri de ou

7 albusuri de ou

Un praf de sare

2 linguri indulcitor lichid ( 8 linguri indulcitor praf )

4 foi de gelatina  ( sau un plic de gelatina praf  )

Cafea :

300 ml cafea tare ( stil expresso ! )  la care se va adauga o lingura de indulcitor  .

Mod de preparare :

Blat :

Laptele praf + maizena + praful de copt + sarea  se amesteca bine .

Separat intr-un vas se ameste ca galbenusul + 2 linguri de lapte  dulce + 3 albusuri de ou ( nebatute ) +2 linguri de indulcitor lichid .

Apoi se amesteca cele 2 partea uscata cu partea lichida , se amesteca foarte bine .

Separat se bat spuma tare cele 3 albusuri ramase .

La final se incorporeaza albusurile in compozitia rezultata mai sus .

Se pune intr-o forma de chec de silicon ( sau de metal dar tapetata cu hartie de copt , sau de aluminiu  )

Inainte de a baga tava in cuptor lovim cu tava de masa de 2-3 ori sa indepartam orice bula de aer care se putea forma si pentru a creste frumos .

Cuptorul sa fie prealabil incins la 180 de grade .

Se baga in cuptor pentru 15-20 de minute .Se verifica cu o scobitoare daca este copt !

Dupa ce este copt il scoatem si lasam pandispanul sa se raceasca bine ! Intre timp ne apucam de crema

Obs : Pentru ca albusurile sa se bata bine , sa se intareasca , ouale trebuie sa fie la temperatura camerei si vasul in care vor fi batute sa fie uscat si curat .

Crema :

Punem cele 4 foi de gelatina la hidratat ( sau  gelatina praf )

Incepem cu galbenusurile de ou + indulcitorul si amestecam bine pana se face o pasta albicioasa apoi adaugam si branza si amestecam din nou .

Preparam gelatina hidratata  – la bain marie  sau 20 -30 de secunde la cuptorul cu microunde ( pana devine un lichid transparent – atentie sa nu se infierbnte prea tare ca nu se mai leaga ! )

Lasam gelatina sa ajunga la temperatura camerei , adaugam peste gelatina albusurile de ou ( cele 7 ) si batem spuma tare !

Apoi amestecam albusurile cu branza .

Se baga  ½ ora la frigider .

Incorporarea prajiturii :

Se taie pandispanul in 4 felii pe lungime .

Apoi fiecare bucata in bucati mai mici !

Se insiropeaza in cafea ½ din dantitatea de pandispan .

Se pune pe fundul vasului un strat de pandispan insiropat apoi ½ din crema si se repeta procedeul .

La final punem 1 lingurita de cacao + 1 lingura de indulcitor fraf intr-o sita mica si cernem peste stratul superior  .

Se lasa la frigider minim 5 ore sa se coaguleze gelatina !

Cel mai bun este dupa 12 ore  .

Obs : Se pot face si cupe individuale de tiramisu cu un singur strat de pandispan si unul de crema + cacao toping .

 

 

 

Pofta buna ! Image

5 gânduri despre „TIRAMISU a la Manu

  1. Astp cu nerăbdare sa imi trm toate retetele tale in format pdf sa le pot imprima si sa trec la un regim de viata sanatos… idee de tutorial sau cum vrei sa il denumesti tu …mai intai de toate hai sa alcatuim necesarul bucătăriei pt a incepe sa facem retetele tale dc se poate cu imagini foto. ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s