Rulade dulci

rulade dulci Portii:

4

Timp de preparare:

10 min

Timp de gatire:

20 min

Dificultate:

Scazuta

Ingrediente:

Pentru blaturi :
Blatul alb :
2 galbenusuri
3 albusuri
1 lingura amidon de porumb  ( sau Maizena )
1 lingurita indulcitor lichid
Blatul de cacao
1 lingura cacao + restul de la blatul alb

Crema : 1 litru de lapte , 4 linguri de amidon , 3 linguri de indulcitor lichid , esenta de vanilie , coaja rasa de la o lamaie .

Pasi pentru executare:

Pentru blaturi :
Se amesteca galbenusurile cu amidonul si indulcitorul ( + cacao la cel cu cacao ) .
Se bate albusul spuma si se adauga incet la galbenus .
Spuma rezultata se pune cu o spatula pe hartie de copt . De da la cuptor pentru 8-9 minute !

Crema :
Punem laptele pe foc la incalzit , intr-un pahar , amestecam 100 ml de lapte cu amidonul si cu esenta de vanilie . Cand laptele aproape da in fiert , se toarna compozitia din pahar si se adauga coaja de lamaie .
Se amesteca incet sa nu faca cocoloase .
Se da adeoparte !
Atentie crema calduta se pune peste blaturile proaspat scoase din cuptor !
Se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care au fost coapte !
Dupa rulare , se pot pune in folie alimentara si se baga la frigider pentru minim 30 de minute sa se intareasca crema !
Pofta mare !

Image

Un gând despre „Rulade dulci

  1. Pingback: Alba ca zapada dietetica | Sanatate si nutritie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s