Prajitura New York – un deliciu garantat !

New York

Portii:

10

Timp de preparare:

10

Timp de gatire:

40

Dificultate:

Scazuta

Ingrediente:

Blat :
6 linguri de tarate de ovaz
4 linguri lapte praf degresat
1 fraf de scortisoara
1 fraf de sare
2 lingurite micute rase de cacao degresata
4 albusuri de ou
2 linguri de indulcitor lichid
6 linguri de lapte 0.1 %
Crema :
1 kg  de branza de vaci 0 %
4 linguri Maizena ( amidon de porumb )
5 oua
1 lingura indulcitor lichid

Pasi pentru executare:

Incalzim cuptorul la 200 de grade .
Punem taratea cu laptele praf , scortisoara , sarea , cacao si cele 4 albusuri de ou ( nebatute ) si amestecam bine bine . Punem intr-o tava rotunda daca este din metal pune-ti hartie de copt , daca aveti o tava rotunda din silicon puneti direct compozitia .
Se baga la cuptor pentru 8-10 minute . Se intareste .
Scoatem tava din cuptor , micsoram temperatura cuptorului la 150 de grade . Lasam blatul rezultat cam 10 minute sa se racoreasca , apoi incepem sa-l sfaramitam cu mana sau in blender .
Dupa ce este bine maruntit , adaugam 2 linguri de indulcitor lichid si cele 6 linguri de lapte si framantam ca pe un aluat . Nu iese ca un aluat , dar se mai leaga .
Punem din nou in tava ceea ce a rezultat dupa framantat .
Cu fundul unui pahar tasam bine sa se formeze o foaie compacta .
Facem crema : Branza + maizena , adaugam 5 oua batute ( nu prea tare ) si o lingura de indulcitor lichid .
Amestecam bine pana obtinem o pasta omogena . Turnam acest amestec peste blatul format .
Bagam tava la cuptor la 150 de grade pentru 30 de minute .
Cand este gata , o scoatem din cuptor , o lasam la racit si o mai dam 30 – 60 de minute la frigider .
Apoi poate fi taiata si consumata .
Are gust de prajitura cu nuci ! Este tare interesant gustul si arata si foarte bine !
Pofta mare !

Image

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s