CARNATI DIN CARNE DE PUI

carnati din carne de pui

INGREDIENTE :

5 kg carne de pui ( curcan , vita  )

2 kg carne foarte slaba de porc  ( muschiulet , cotlet sau bucata de pulpa )

50 g sare

25 g piper macinat

50 g boia dulce

2 capatani de usturoi ( curatate si pisate  )

100-150 ml supa concentrata de pui  ( se fierbe intr-o oala cateva bucatele de carne de pui de preferat cu oase ! sau aripi sa u gat de curcan , sunt mai gelatinoase ! Ajuta la legare mai bine ! )

10-15 m mate  ( de preferat de oaie ! )

Cine prefera mai aromati puteti folosi cimbru , sau tarhon , sau orice plante aromate pentru gust ! Eu nu folosesc nimic deoarece am o sensibilitate la stomac la plante prea aromate .

Aceasta este reteta mea proprie  . Daca doriti puteti sa nu adaugati carnea de porc . Dar ies foarte seci carnatii si inecaciosi .

Mod de preparere :

Se amesteca toate ingredientele de mai sus  foarte bine , se framanta ca o paine ! Se lasa amestecul sa se odihneasca 1-2 ore si apoi se umplu matele  .

Se inteapa cu un ac sterilizat in prealabil matele din 2 in 2 cm pentru a putea sa se usuce  carnatii !

Se face nod la capetele matelor ! Se aseaza pe o bara de lemn sau un bat sau ce aveti prin casa (se insira la uscat ) !

Va urez pofta buna !

Cu drag Manuela  . Image

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s